Na zajęciach poznasz wszystkie elementy składające się na stworzenie profesjonalnego projektu kuchni. Nauczysz się zasad ergonomii i norm związanych z projektowaniem oświetlenia, elektryki, hydrauliki i wentylacji. Zapoznasz się z rodzajami wyposażenia AGD i pełnego umeblowania, wraz z układem podłóg i ścian, w różnych układach funkcjonalnych i zróżnicowanym metrażu.
Na kursie nauczysz się:
- jak zaprojektować kuchnię w wydzielonym pomieszczeniu
- jak zaprojektować kuchnię otwartą na salon lub wydzieloną jadalnię
- jak zaprojektować niewielki aneks kuchenny by był funkcjonalny
Podczas szkolenia nauczysz się:
- jak prawidłowo tworzyć trójkąty robocze w różnych układach funkcjonalnych
- jak narysować zwymiarowany rzut kuchni z umeblowaniem i widokami ścian
- jakie są typowe wymiary szafek i wszystkich urządzeń, zgodne z ergonomią i normami
- na co należy zwrócić uwagę przy wyborze sprzętów AGD, systemów szafek i wyposażenia
- jakie materiały wykorzystywane są najczęściej do blatów i frontów szafek
- jakie materiały i wykończenia stosuje się w kuchni na podłogę i ściany
- jak zaprojektować wentylację, instalacje hydrauliczne i elektryczne
- jak prawidłowo zaprojektować oświetlenie ogólne, strefowe i podszafkowe
Zaloguj
Dostęp do tego szkolenie wymaga zalogowania, proszę podać swoje poświadczenia poniżej!